2022-04-21 13:24:06• hírek • Bede Emőke

Állami gondozásban élő ukrán gyerekek érkezett szerda éjjel Szatmár megyébe

Fotók: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal
Fotók: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal

Egy újabb 105 fős, állami gondozásban élő gyerekekből álló csoport érkezett szerda éjszaka Szatmár megyébe a halmi határátkelőn keresztül.

A segélykérés most is az ukrán nagykövetség, illetve a Családügyi, Ifjúsági és Esélyegyenlőségi Minisztérium részéről érkezett. Annak érdekében, hogy e kérésnek maradéktalanul eleget tudjanak tenni, Szatmár megyében időben megkezdődött a felkészülés, és a gyerekek és kísérőik számára a megfelelő szállást és étkezést is sikerült biztosítani. Mi több, a hatóságok arról is gondoskodtak, hogy a csoport csütörtökön eljusson a repülőtérre, ahonnan aztán a célállomást jelentő Törökországba utaznak tovább.


A prefektusi hivatal a közösségi oldalán mondott köszönetet mindazoknak, akik segítették a gyerekek ellátását: a „Jézus a világ világossága” pünkösdista templomközösségnek, a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatóságnak, a Romániai Ukránok Szövetsége Egyesülete fordítóinak, illetve a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó szerveknek, akik a gyerekek szállításában segédkeztek.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: